Grillat kycklinglår med ljummen potatissallad

Grillat kycklinglår med ljummen potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Malin Söderström
Malin Söderström

Grillat kycklinglår med ljummen potatissallad

13 ingredienser

50 min

Chutneyglacerade kycklingspett med varm sallad på potatis, sardeller och kapris.

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglårfiléer
  • 0,5 dl het mangochutney
  • 0,5 dl soja
  • 8 grillspett
  • 800 g potatis
  • 3 sardellfiléer
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk kapris, grovhackad
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • peppar
  • romansallad

Gör så här

  1. Blötlägg grillspetten i kallt vatten cirka 30 minuter om det är träspett. Annars kan de brinna upp.
  2. Koka potatisen med skal i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt svalna lite.
  3. Trä upp kycklingen på spetten. Blanda samman chutney och soja.
  4. Mosa sardellerna med en gaffel i en bunke, krossa vitlöken och pressa citronsaften över. Rör samman sardeller, vitlök, citronsaft, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  5. Plocka salladen och lägg i en bunke med isvatten så att den blir krispig och fräsch. Lyft sen upp salladen och låt den rinna av ordentligt.
  6. Skiva potatisen och vänd samman med dressingen.
  7. Grilla kycklingen och pensla med chutney-sojablandningen.
  8. Vänd försiktigt samman potatisen med salladen. Servera med kycklingspetten.