Sojadränkt lövbiff

Malin Söderström

Sojadränkt lövbiff

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g lövbiff, strimlad
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2 cm ingefära, finriven
  • 1 spansk peppar, finhackad
  • 3 dl jasminris
  • 4,5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 dl böngroddar
  • 1 späd purjolök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och tärnad
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka riset med vatten i 20 minuter. Rör sedan ner grönsaker och sesamolja när det är 5 minuter kvar.
  2. Koka upp soja, socker, hönsbuljong, ingefära och chili. Låt det koka i 5 minuter.
  3. Fräs lövbiffen i en het panna, slå på såsen och låt det koka in lite grann.
  4. Servera lövbiffen med riset och strö över sesamfrön.