(alt. 1 förbakat pajskal, ca 24 cm diameter) (alt. 1 förbakat pajskal, ca 24 cm diameter)
Tomatsås:
500 g burktomater
1 gul lök
1 klyfta vitlök
0,5 stjälkselleri
0,5 morot
3 msk persilja, hackad
6 färska basilikablad
strösocker
salt
svartpeppar
Till pajen:
2 ägg
1 äggula
0,5 dl parmesanost, riven
150 g tärnad rökt provoloneost
100 g delade körsbärstomater
Gör så här
Tärna smöret och arbeta ihop det med mjölet med hjälp av händerna i en bunke. Häll i vattnet och tillsätt saltet och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Packa in degen i plastfolie och lägg in i kylskåpet.
Slå tomaterna i en kastrull. Lägg i grönsakerna och låt allt sakta koka upp, låt puttra sakta i 20 minuter så att grönsakerna kokar sönder.
Sätt ugnen på 150 grader. Smaka av tomaterna med socker, salt och peppar. Låt tomatsåsen svalna.
Hacka persiljan och riv basilikabladen och vänd ner i tomatsåsen tllsammans med äggen, äggulan och osten. Fyll upp i pajskalet.
Lägg på körsbärstomaterna och grädda i ugnen cirka 20 minuter eller tills fyllningen har stelnat (det kan skilja mycket mellan olika ugnar).