Thailändsk spetskålsgryta

2

Du behöver

  • 2 dl grönsakbuljong
  • 1 dl kokosmjölk
  • 4 cm citrongräs
  • 1 cm galangal eller färsk ingefära
  • 2 st limeblad
  • 1 st korianderrot
  • 1 tsk röd currypasta
  • 0,25 st spetskål eller vitkål
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk fisksås
  • 1 tsk limesaft

Gör så här

  1. Beredning: Koka upp buljong med kokosmjölk och kryddor. Låt småputtra 10 min.
  2. Strimla kål, skalad lök och morot. Fräs i sesamolja och häll över honung.
  3. Sila buljongen och smaksätt med fisksås och limesaft. Häll buljongen över grönsakerna.
  4. Koka upp och servera med ris.
Kommentera receptet

Fler goda recept