Sesamstekt lax med sallad på bovetenudlar

15 november 2007
4

Du behöver

  • 4 st laxkotletter, styckade som fjärilar
  • 5 msk sesamfrön
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk risvinäger
  • 1 tsk nam pla
  • färsk röd chili, finhackad
  • 2 st blodgrapefrukter, skalade och skurna i tärningar
  • 6 st salladslökar, skivade
  • späd rättika, strimlad
  • 2 st tomater i strimlor
  • 300 g bovetenudlar
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

  1. Doppa ytterkanterna av laxkotletterna i sesamfrön. Stek i olja 3 minuter per sida.
  2. Koka under tiden bovetenudlarna enligt anvisningarna på paketet. Blanda ihop olja, risvinäger, nam pla och finhackad chili till en dressing. Blanda dressingen med de nykokta nudlarna, blodgrape, salladslök, tomater, rättika och koriander.
  3. Servera salladen med den nystekta laxen.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept