Risotto med räkor, ärtor och citron

15 november 2007
2

Du behöver

  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 0,5 st citron, rivet skal och saft
  • 200 g skalade räkor
  • 15 g smör
  • 0,5 dl riven parmesanost
  • 50 g ruccola

Gör så här

  1. Finhacka löken, svetta lök och ris i oljan. Slå på lite buljong, rör om och slå sedan på lite mer buljong när vätskan har absorberats. Fortsätt så tills riset har lite tuggmotstånd kvar. Rör ned ärtor, citronsaft och skal, smör och ost. Rör ut så att osten smälter. Vänd ned räkorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept