Inkokt lax med dill- och ansjovissås

15 november 2007
2

Du behöver

  • 300 g laxfilé

Inkokningslag:

  • 2 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 2 st kryddpepparkorn
  • 0,5 dl god vinäger

Sås:

  • 1 dl spad från laxkoket
  • 1 dl crème fraiche
  • 30 g grovt skuren dill
  • 2 st ansjovisar
  • färskpotatis till servering

Gör så här

  1. Koka upp lagen, skär fisken i kuber och lägg i en djup form. Ställ formen på en träskärbräda. Slå lagen över, täck med ett papperslock och låt fisken gå klar på eftervärmen. Låt laxen svalna i sitt spad.
  2. Sås: Sila av 1 dl spad, koka upp med crème fraiche, mixa ned dill och ansjovis, smaka av.
  3. Tag upp laxkuberna och lägg upp på ett fat eller en tallrik. Slå såsen över fisken och servera med färskpotatis.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept