Chokladmousse

3h 15 min
4
Chokladmousse
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Len och mjuk chokladmousse är ett säkert kort när man vill runda av en god middag. Den tar några timmar på sig att stelna, men går både snabbt och lätt att svänga ihop.

Grädden får inte vispas för hårt, då kan moussen bli grynig.

30 april 2009
3h 15 min
4

Du behöver

  • 100 g choklad, 72 procentig
  • 1,5 msk whiskey, rumstempererad
  • 150 g grädde

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och smält den i en skål ovan på en kastrull med sjudande vatten.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Rör ut den rumstempererade spriten i grädden.
  4. Vänd kvickt och bestämt ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda.
  5. Häll upp moussen i en skål, eller i fyra portionsformar och ställ in i kylen cirka 3 timmar.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept