Chokladmousse

Chokladmousse
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Malin Söderström
Malin Söderström

Chokladmousse

3 ingredienser

3h 15 min

Len och mjuk chokladmousse är ett säkert kort när man vill runda av en god middag. Den tar några timmar på sig att stelna, men går både snabbt och lätt att svänga ihop.

Grädden får inte vispas för hårt, då kan moussen bli grynig.

Ingredienser

portioner
  • 100 g choklad, 72 procentig
  • 1,5 msk whisky, rumstempererad
  • 150 g grädde

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och smält den i en skål ovan på en kastrull med sjudande vatten.
  2. Vispa grädden lätt.
  3. Rör ut den rumstempererade spriten i grädden.
  4. Vänd kvickt och bestämt ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda.
  5. Häll upp moussen i en skål, eller i fyra portionsformar och ställ in i kylen cirka 3 timmar.