Melonsoppa med varmrökt laxsandwich

15 november 2007
4

Du behöver

Melonsoppa:

  • 0,5 st mogen cantaluopemelon
  • 1 st blodgrapefrukt
  • 0,5 st gurka
  • 2 st sticklökar
  • 4 dl tomatjuice
  • 4 dl exotisk fruktnektar
  • salt
  • grön tabasco
  • 2 dl krossad is (om tillgängligt, annars 1 dl iskallt vatten)

Laxsandwich:

  • 200 g varmrökt lax
  • 1 st avokado
  • 200 g körsbärstomater
  • 0,5 st rödlök
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vinäger
  • 4 skivor bondbröd eller flera små

Gör så här

  1. Melonsoppa:
  2. Dela melonen och gröp ur kärnhuset. Skär fruktköttet i jämna små bitar. Skala grapefrukten och skär ut filéer som i sin tur skäres i små bitar. Skala gurkan och gröp ur kärnorna, tärna ned i småbitar. Skiva sticklöken tunt.
  3. Slå tomatjuicen och fruktjuice i en bunke och lägg i melon, grapefrukt, gurka och sticklök. Smaka av med salt och tabasco.
  4. Serveras kyld, gärna med krossade isbitar.
  5. Laxsandwich:
  6. Bryt laxen i bitar, se till så att inga ben finns kvar.
  7. Dela avokadon och lossa kärnan, gröp ur fruktköttet och lägg över laxen. Dela tomaterna i halvor, finhacka löken och lägg alltsammans över laxen. Ringla olja och vinäger över laxen. Salta och peppra. Vänd försiktigt samman. Fördela på bröden och servera med soppan.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept