Frittata med soltorkade tomater och rosmarin

15 november 2007
2

Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten zucchini
  • 1 paprika
  • 8 soltorkade tomater
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 6 ägg
  • 150 g mozzarellaost, tärnad

Gör så här

  1. Häll oljan i en titanpanna. Krossa vitlöksklyftan och lägg ned i pannan. Hetta upp.
  2. Skiva zucchini och skär paprikan i bitar, fräs i pannan.
  3. Skär tomaterna i mindre bitar, lägg i en skål med rosmarin och vatten. Knäck i ett ägg och mixa med stavmixer så att tomaterna går sönder (det går bra att ha tomaterna fint skurna, men de ger mer smak om de mixas sönder). Knäck i resterande ägg i skålen, krydda med salt och peppar i äggsmeten och på grönsakerna. Slå äggsmeten i pannan, rör runt och strö 2/3 delar av osten över. Låt omeletten stelna, sätt på ett lock eller ställ in pannan i ugnen.
  4. Vänd upp omeletten på ett fat och strö över resterande ost.
  5. Servera med en grönsallad.
  6. Frittatan är även supergod att äta kall.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept