Ansjovisstrudel

15 november 2007

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 fast potatis
  • 10 g smör
  • 1 liten brk ansjovis
  • vitpeppar
  • 1 ark smördeg
  • 1 ägg att pensla med

Gör så här

  1. Skiva lök och strimla potatis fint, fräs mjuk i smör. Slå på ansjovisspadet och låt det puttra in i löken.
  2. Låt svalna och vänd ned grovhackad ansjovis. Smaka av med vitpeppar.
  3. Kavla ut smördegen något och lägg ansjovis blandningen på en långsidan. Rulla samman, pensla änden så att den fäster och lägg med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägg.
  4. Ställ kallt i 30 minuter, ställ in i 200 grader het ugn.
  5. Baka tills smördegen blivit gyllenbrun, låt svalna och skär sedan i skivor.
  6. Rulla riktigt små bollar och rulla dom i kavringsblandningen.
  7. Lägg svalt innan servering.
Kommentera receptet

Du kanske gillar

Fler goda recept