Palsternackscappuccino

Palsternackscappuccino
Foto: TV4

Palsternackscappuccino

Av: Malin - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

En härligt skummande soppa gjord på palsternacka.

Vintips från Malin
Bouchard Chardonnay, 82534, 72:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Soppa

  • 500 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • smör
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm vitpeppar

Topping

  • 200 g bacon
  • 50 g valnötter
  • 1 fast päron
  • smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk gräslök, hackad

Gör så här

Soppa

  1. Skala och skär palsternackorna i mindre bitar.
  2. Skala och hacka löken, fräs löken i smör i en kastrull.
  3. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar.
  4. Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, cirka 10 – 12 minuter.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Tillsätt grädde och peppar.

Topping

  1. Skär baconet i mindre bitar, stek knaprigt.
  2. Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna.
  3. Kärna ur och tärna päronet.
  4. Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter, bacon och gräslök.
  5. Värm mjölken och vispa till ett skum.

Servering

  1. Servera soppan i portionsskålar.
  2. Lägg mjölkskummet på soppan och strö över nötter, päron och bacon.