Citronsorbet med vaniljvarma hallon

Citronsorbet med vaniljvarma hallon
Foto: TV4

Citronsorbet med vaniljvarma hallon

Av: Malin - Hässleholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

15-20 min

Enkel citronsorbet serveras med vaniljkokta hallon och en kvist mynta

Dryck
Brown Brothers Late Harvest Orange Muscat & Flora 2010 har en stor utvecklad doft av blommor, torkad frukt, honung och apelsin. Halvsöt, rik och elegant smak med brända toner, frukt och citrus mynnar ut i en lång eftersmak. Perfekt till desserter med frukt och bär. Art.nr: 81859(bs) Ursprung: Australien
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sorbet

  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 1 dl citron, pressad och lime (ca 1,5 citron och 1,5 lime)

hallon

  • 150 g hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk strösocker
  • 4 kvistar mynta

Gör så här

Sorbet

  1. Koka upp vatten och socker i 2 minuter. Låt därefter sockerlaget svalna i ca 15 minuter.#
  2. Vispa upp äggvitorna poröst med en elvisp. Blanda sockerlagen med äggvitorna. Pressa därefter ur saften från citronen och limen i blandningen.
  3. Häll sedan blandningen i en glassmaskin och låt sorbeten ligga i den arbetande glassmaskinen i ca 10-15 minuter.

Varma hallon

  1. Värm upp hallon i en kastrull. Blanda i vaniljsocker och strösocker. Mixa sedan hallonen till en slät sås med en hushållsmixer. Servera till sist med en kvist mynta som topping.#