Maki, röding, picklad rödlök och sallad

Maki, röding, picklad rödlök och sallad
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Maki, röding, picklad rödlök och sallad

7 ingredienser

20 m + 1 h i kylen

Att lägga sallad i maki ger en härlig krispighet, andra primörer fungerar också bra. Ett tips är att lägga de rostade sesamfröna i en liten skål med soja och doppa varje bit i.

Ingredienser

portioner bitar
  • 0,25 rödlök
  • 0,25 dl sushi su
  • 80-100 g rödingfilé (eller blancherad sparris)
  • 0,5 ark nori
  • ca 1,5 dl sushiris, kokt
  • 4 blad bladsallad
  • 1,5 msk sesamfrön, rostade eller finhackad gräslök

Gör så här

  1. Hyvla rödlöken tunt på mandolin och pickla i sushi su minst 1 timme i kylen.
  2. Skär rödingfilén i remsor, lika långa som noriarket. Klä in bambumattan med plastfolie.
  3. Klipp noriarken på hälften. Placera ris på hela arken. Vänd norin så risets undersida får kontakt med bambumattan. Placera röding, rödlök och bladsallad mitt på bladet och rulla ihop.
  4. Doppa rullen i rostade sesamfrön och skär den i 8–10 bitar.