Majswrap med grillad marinerad paprika, hummus och chèvre

2 röster
4
4

Du behöver

  • 4 majswraps

Marinerade paprikor

  • 2 röda paprikor
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, skalet
  • 3 klyftor vitlök, mosade med skal
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 röd chili, strimlad

Hummus

  • 400 g kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk spiskummin
  • 1-2 msk citron
  • flingsalt och peppar

Tabbouleh

  • 1 dl bulgur
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk citronjuice
  • 3 msk olivolja

Chèvrecrème

  • 150 g chèvre, utan skal
  • 3 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 3 stänk röd Tabasco
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Marinerade paprikor
    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.
  2. Dela paprikan på hälften och kärna ur. Grilla paprikan i ugnen tills den är mjuk och har börjat svartna lite, ca 30 minuter. Låt svalna, skär upp i grova strimlor och lägg i marinaden. Låt stå minst 2 timmar, men gärna över natten.
  3. Hummus
    Häll av vattnet från kikärtorna och skölj under vatten. Mixa kikärtorna grovt med övriga ingredienser. Smaka av med flingsalt och peppar.
  4. Tabbouleh
    Koka bulgur enligt förpackning. Låt svalna. Finhacka rödlöken och hacka upp övriga grönsakerna i små bitar. Blanda upp i en skål, och vänd ner finhackad persilja tillsammans med olivolja och citron. Smaka av med salt.
  5. Chèvrecrème
    Lägg getosten i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Bygg wrapen med hummus i botten, sedan tabbouleh och paprika. Toppa rikligt med chèvrecrème och rulla ihop till en fin wrap. Smaklig spis!
19 april 2018

Fler goda recept