Majspanerade kycklingben med het tacosås

Majspanerade kycklingben med het tacosås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Majspanerade kycklingben med het tacosås

8 ingredienser

Panera kycklingbenen med majschips och servera en het tacosås och kokt ris till.

Ingredienser

portioner
  • 12 små kycklingben
  • 24 nachochips
  • 50 g smör
  • salt

Sås:

  • 3 dl tacosås (stark)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraîche

Till servering:

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Spar några hela chips till garnering och krossa resten. Smält smör. Häll smör över kycklingbenen och rulla sedan kycklingbenen i de krossade chipsen. Krydda med salt och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  2. Sås: Blanda crème fraiche och tacosås, krydda med salt.
  3. Servera såsen kall till den varma kycklingen och kokt ris.