Majskycklingbröst, linguine med ramslökspesto samt vårprimörer

40 m
4

Stekt majskyckling med hemgjord ramslökspesto, linguine och stekta primörer.

Bengt Frithiofssons vintips: 74201 Borgogno, Barbera d` Alba Superiore 2013 (5 solar)

Bengans favorit: 2815 Crozes Hermitage, Cavde de Tain 2013, Cotes du Rhone (5 solar)

8 april 2016
40 m
4

Du behöver

  • 4 majskycklingbröst, gärna med skinn
  • 400 g linguine
  • 100 g ramslök
  • 1 dl olivolja
  • 30 g rostade pinjenötter
  • 50 g parmesan
  • 1 bunte grön sparris
  • 1 liten knippe morötter
  • 8 rädisor
  • 2 knipplökar
  • olivolja, att steka i
  • citron, några droppar pressad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Börja med peston. Lägg ramslök och pinjenötter i en stor mortel. Mortla till en grön röra. Tillsätt oljan och parmesan och rör om. Eller lägg alla ingredienser förutom osten i en smal bunke och kör med stavmixer. Blanda i parmesan till sist. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bryn kycklingbrösten i olivolja så de får fin färg runtom. Lägg i en ugnsfast form och låt steka klart i ugnen till 68 grader innertemperatur. Detta tar ca 10-15 minuter beroende på hur länge du brynt kycklingen innan.
  4. Skär bort nederdelen av sparrisen, dela morötterna och löken på längden. Stek i olivolja. Pressa lite citron på och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan al dente, 1 minut kortare än anvisningstid. Blanda med peston.
  6. Skiva kycklingbrösten och servera genast med ramslökspastan och vårprimörer.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Mortlar från kända varumärken

Mortlar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept