Det här brödet från Paraguay innehåller majsmjöl, inte majsstärkelse. Brödet bakas i form, smaksätts med ost och serveras som ett mättande tillbehör till sallader.
Sätt ugnen på 200°. Smörj bottnen i en rak fyrkantig form, ca 25x30 cm, med 1 msk av smöret. Strö över vetemjölet och skaka formen så att det fördelar sig jämnt. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg.
Kör majskornen i mixer tills det blir en helt slät massa. Häll den i en stor skål. Blanda ner majsmjöl, mjölk, 1/2 dl olja, den rivna osten, löken och saltet. Vispa vitorna riktigt fasta och gulorna till en ljus tjock massa. Vänd ner vitorna i gulorna och blanda till sist ner äggsmeten i majssmeten.
Häll alltsammans i bakformen, klicka över resterande smör och grädda brödet i ca 30 minuter. Låt det vila innan det stjälps upp och skärs i bitar.