Grillspett med baconlindad marulk

0 röster
4
Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

Marulken har fast, vitt kött som går bra ihop med baconets sälta. Den kan ersättas med svärdfisk, hälleflundra eller annan vit fisk.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g marulkfilé
  • 4 tsk dijonsenap
  • 8 skivor bacon
  • 4 grillspett
  • Salt, efter smak
  • Malen svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Lägg träspetten i blöt i 30 minuter.
  2. Torka av fisken och skär den i 8 jämna bitar.
  3. Bre baconskivorna med dijonsenap och linda en baconskiva runt kanten på varje bit.
  4. Trä upp två bitar på varje spett.
  5. Krydda fisken med salt och peppar.
  6. Grilla spetten 2 minuter på varje sida över het glöd.
24 maj 2010

Laddar fler recept