Grillade grönsaker

3 röster
4
Grillad frukt på spett
Foto: Lena Holmsäter

Det allra godaste och mest lättlagade tillbehöret till grillat är grillade grönsaker. Du kan grilla nästan alla grönsaker och få ett perfekt resultat. Se grönsakerna i receptet som exempel och lägg gärna till av dina egna favoriter.

Här hittar du

Kryddiga köttfärsbiffar

som passar utmärkt till de grillade grönsakerna.

Fler grillrecept

Grillspett med baconlindad marulk


Svart bönsalsa


Grillad frukt på spett


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 1 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 2 auberginer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 kvistar färsk oregano
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj och ansa grönsakerna.
  2. Dela zucchinin och skär halvorna i bitar på längden.
  3. Dela fänkålen på samma vis.
  4. Skär paprikorna i halvor och ta bort kärnorna.
  5. Dela auberginerna precis innan de ska läggas på grillen.
  6. Grilla fänkål och aubergine ca 5 minuter per sida, zucchini och paprika ca 2 minuter per sida.
  7. Pensla med olja och strö över oregano och svartpeppar före servering.
24 maj 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept