Citronströmming med rödbetor, äpple och pepparrotscrème

0 röster
4h 40 min
4

En strömming som du snabbt svänger ihop själv.

Visa mer
4h 40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g dragen strömmingsfilé
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 dillstjälkar
  • 100 g rödbetor
  • 1 äpple, skalat
  • 50 g gurka, skalad
  • 10 g citronskal, finhackat
  • 2 msk gurkvatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 kvist dill
  • salt
  • peppar

Pepparrotscrème:

  • 3 msk crème fraiche
  • 1 tsk riven pepparrot

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till marinaden (citronsaft, olivolja, salt, dillstjälkar). Lägg strömmingsfiléerna i marinaden ca 4 timmar eller tills filéerna är vita igenom.
  2. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Skala dem under rinnande kallt vatten och skiva betorna tunt.
  3. Tärna äpple och gurka fint och blanda med citronskal, gurkvatten, olja och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Pepparrotscrème: Blanda crème fraiche och pepparrot, smaksätt med salt och peppar.
  5. Fördela rödbetsskivorna på tallrikar och lägg på strömmingsfiléerna. Fördela äppel- och gurkvinägretten över och lägg pepparrotscrème på sidan.
13 februari 2008

Fler goda recept