Smörgåsbord med kvibille, laxrullar, havskräfta och salsa

15 november 2007

Du behöver

Kvibille:

  • 100 g Kvibille
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk creme fraiche
  • 1 blad gelatinblad
  • 4 skivor kavring
  • Lax:
  • 200 g gravlax
  • 1 msk grovsenap
  • 2 kvistar dill

Gurka och äppelsalsa:

  • 100 g gurka, skalad
  • 1 st äppel, skalat
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 dillkvist

Havskräfta med jordärtskockscreme:

  • 4 st havskräfta
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 100 g jordärtskocka, skalad
  • 2 msk grädde

Gör så här

  1. Kvibille:
  2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter. Mixa ost, mjölk och creme fraiche slät.
  3. Krama ur gelatinbladet och smält i mikro. Rör försiktigt i ostcremen och låt stelna i en lämplig form.
  4. Lägg kavring på toppen och botten av cremen, skär i skivor.
  5. Lax:
  6. Blanda senap och dill.
  7. Skär ett snitt på längden och fyll laxen med senap och dill.
  8. Rulla ihop som rulltårta och skär i skivor.
  9. Gurka och äppelsalsa:
  10. Skär bort kärnhuset på äppel och gurka. Skär i fina tärningar och blanda med citronjuice och olja.
  11. Smaksätt med salt, peppar och hackad dill.
  12. Havskräfta med jordärtskockscreme:
  13. Koka jordärtskocka mjuka i lättsaltat vatten. slå av vattnet och ånga av på spiskanten.
  14. Mixa slät med varm grädde och smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept