Fiskfilé med basilikasmörsås

0 röster
4

Fiskfilén serveras med en basilikasmörsås och den lilla anyapotatisen.

Anyapotatis är en liten delikatesspotatis från Skottland. Det går givetvis bra med annan potatis också.

Se Magnus Johansson berätta om fisk.


Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st fina fiskfiléer á ca 180 gram, tex torsk, kolja eller bleka
  • 1 dl vitt vin
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 150 g smör
  • 1 kruka basilika
  • Salt, efter smak
  • Vitpeppar, efter smak
  • Broccoli, färsk, 75-100 g/person
  • Anyapotatis, ca 200 g/person

Gör så här

  1. Fisk
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form.
  3. Lägg lite salt och vitpeppar i botten.
  4. Rulla ihop filéerna.
  5. Lägg dem i formen och salta och peppra efter tycke och smak.
  6. Häll över vinet och täck formen med aluminiumfolie.
  7. In i ugnen, det tar ca 15 minuter. Kontrollera med termometer, när kärntemperaturen är 50 grader är fisken klar.
  8. Sås
    Smält smöret och blanda i crème fraichen.
  9. Värm till ca 85 grader.
  10. Mixa med stavmixer till en krämig och slät konsistens.
  11. Klippa av basilikan och mixa ner den i såsen.
  12. Smaka av med salt och peppar.
  13. Tillbehör
    Koka broccolin och potatisen var för sig.
17 september 2010

Laddar fler recept