Romtopf på jordgubbar

Konserverade jordgubbar som gottat till sig i kryddor, socker och rom. Fungerar även med andra bär.

Det fungerar jättebra med andra bär också - tänk på det i sommar och konservera till jul! Förvaras i kylskåp.

21 december 2011

Du behöver

  • 100 g jordgubbar
  • 75 g ljus muscovadosocker
  • 1 bit kanelstång
  • 1 krm riven ingefära
  • 1 krm riven muskot
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g mörk rom

Till servering

  • Vaniljglass eller en god vaniljsås

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
  2. Blanda jordgubbar, muscovadosocker, kanelstång, ingefära, muskot, vaniljstång och frön i en burk med tättslutande lock.
  3. Låt stå i kyl över natten.
  4. Tillsätt romen och låt den dra. Ju längre det får stå och dra desto godare, men det räcker med en dag.
  5. Servera med vaniljglass eller en god vaniljsås.
Kommentera receptet

Fler goda recept