Honungsbakade och fyllda äpplen

0 röster
4

Honungsbakade svenska äpplen med hasselnötter och mandelfyllning.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 äpplen
  • 100 g honung
  • 50 g rostade hasselnötter, krossade
  • 50 g torkade aprikoser, hackade
  • 100 g mandelmassa

Serveras med

  • Vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och ställ dem i en smörad ugnsform.
  2. Blanda mandelmassa, aprikoser och nästan alla hasselnötter.
  3. Fyll hålet i äpplet från bägge håll.
  4. Häll sedan honung och lite krossade hasselnötter över.
  5. Baka i 200 grader tills det att äpplena är mjuka i mitten. Det tar ca 25 minuter.
  6. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
27 augusti 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept