Honungsbakade och fyllda äpplen

0 röster
4

Honungsbakade svenska äpplen med hasselnötter och mandelfyllning.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 st äpplen
  • 100 g honung
  • 50 g rostade hasselnötter, krossade
  • 50 g torkade aprikoser, hackade
  • 100 g mandelmassa

Serveras med

  • Vaniljglass eller vaniljsås

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och ställ dem i en smörad ugnsform.
  2. Blanda mandelmassa, aprikoser och nästan alla hasselnötter.
  3. Fyll hålet i äpplet från bägge håll.
  4. Häll sedan honung och lite krossade hasselnötter över.
  5. Baka i 200 grader tills det att äpplena är mjuka i mitten. Det tar ca 25 minuter.
  6. Serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
27 augusti 2010

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept