Limecurd med inkokta rabarber och färska jordgubbar

0 röster
10

Du behöver

  • 40 g limesaft
  • 75 g socker
  • 50 g smör
  • 75 g hela ägg
  • 0,75 bl gelatin
  • 100 g rabarber
  • 40 g socker
  • 0,5 vaniljstång
  • 50 g vatten
  • 10 g citronsaft
  • 5 jordgubbar

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  2. Limesaft, socker, smör, hela ägg kokas till en kräm.(obs! till första bubblan!)
  3. Tillsätt gelatinbladen och sila sedan krämen igenom en chinoise.
  4. Ställ sedan kallt i kyl, gärna över natten.
  5. Rabarberna: Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Skär rabarbern i stavar och lägg i en ugnsform.
  7. Koka upp socker, vaniljstång, vatten och citronsaft.
  8. Slå lagen över rabarbern täck formen med aluminium baka till rabarbern är al dente.
  9. 5.Ställ åt sidan och låt svalna.
  10. Spritsa sedan upp limecurden på en sked och dekorera med den kokta rabarbern och färska jordgubbar.
26 augusti 2008

Laddar fler recept