Konditorns chokladtryfflar

4 röster
Konditorns chokladtryfflar
Foto: Marie-Fe Edwardsson

Chokladtryfflar smaksatta med kanel, apelsin och citron

Det är viktigt att du låter tryffeln stelna i rumstemperatur till lagom spritskonsistens. I kylen går det för snabbt!

Här kan du se Magnus berätta mer om sitt julgodis


Visa mer

Du behöver

  • 300 g grädde
  • 0,5 apelsin, rasp
  • 0,5 citron, rasp
  • 1 kanelstång
  • 50 g honung
  • 300 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Koka upp grädde, apelsinrasp, citronrasp, kanel och honung.
  2. Sila det över chokladen.
  3. Blanda väl med en visp.
  4. Låt stå och stelna till i rumstemperatur till nästa dag.
  5. Spritsa sedan upp i önskad form.
  6. Rulla i eller sikta över kakao eller florsocker.
28 december 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept