Konditorns chokladtryfflar

Konditorns chokladtryfflar
Foto: Marie-Fe Edwardsson
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Konditorns chokladtryfflar

6 ingredienser

Chokladtryfflar smaksatta med kanel, apelsin och citron

Det är viktigt att du låter tryffeln stelna i rumstemperatur till lagom spritskonsistens. I kylen går det för snabbt!

Här kan du se Magnus berätta mer om sitt julgodis

Ingredienser

  • 300 g grädde
  • 0,5 apelsin, rasp
  • 0,5 citron, rasp
  • 1 kanelstång
  • 50 g honung
  • 300 g mörk choklad, hackad

Gör så här

  1. Koka upp grädde, apelsinrasp, citronrasp, kanel och honung.
  2. Sila det över chokladen.
  3. Blanda väl med en visp.
  4. Låt stå och stelna till i rumstemperatur till nästa dag.
  5. Spritsa sedan upp i önskad form.
  6. Rulla i eller sikta över kakao eller florsocker.