Karamelliserad äpplesallad med citruskesella

15 november 2007
2

Du behöver

  • Karamellsås:
  • 100 gr socker
  • 100 gr apelsinsaft
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 st äpplen skurna halvor (valfri sort dock ej för mjöliga)
  • äpplen skurna halvor (valfri sort dock ej för mjöliga)
  • citruskesella

Gör så här

  1. Smält sockret med vaniljstången till en gyllenbrun karamell
  2. Tillsätt lite apelsinsaft i sänder och späd ut sockret så det löses upp
  3. Helt
  4. Koka sedan alltihop tills det blir simmigt
  5. Tillsätt äpplebitarna och koka dem tills de fortfarande har lite
  6. Tuggmotstånd (al dente)
  7. Lägg upp på tallrik servera äpplena ljumma med citruskesella, dekorera gärna med lite rivet citronskal.
Kommentera receptet

Fler goda recept