Karamelliserad ananas med ananas och chokladkräm

0 röster
10
Visa mer
10

Du behöver

  • 150 g Ananaspure
  • 50 g mörk rom
  • 40 g råsocker
  • 40 gr Äggula
  • 0,25 vaniljstång
  • 4 g maizena
  • 200 g råsocker
  • 100 g smör
  • 1 vaniljstång
  • 1 ananas skuren i kuber
  • 50 g mörk rom
  • 100 g grädde
  • rasp av 0.5 apelsin
  • 0,5 vaniljstång
  • 40 g äggula
  • 40 g råsocker
  • 50 g mörk rom
  • 55 g 70% choklad, finhackad
  • 0,2 bl gelatin

Gör så här

  1. Ananskräm
  2. Koka ananaspure, rom, råsocker, äggula, vaniljstång och maizena till en kräm passera direkt igenom en sikt, låt svalna och ställ i kyl.
  3. Rom karamelliserad ananas
  4. Karamellisera socker, smör och vaniljstång gyllenbrunt.
  5. Tillsätt ananasen och låt koka ca 10 minuter.
  6. Tillsätt rom och tänd på, låt koka ca 2 minuter till.
  7. Chokladkräm
  8. Koka upp grädde, rasp av apelsin, vaniljstång.
  9. Dra kastrullen åt sidan och till sätt dom lätt vispade äggulorna och råsockret, blanda väl. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och värm sedan blandningen under omrörning till 85 grader.
  10. Slå då direkt blandningen över den finhackade chokladen, blanda väl så massan är helt slät.
  11. Smält sedan rom och gelatinbladet i micro ugn och tillsätt i chokladblandningen, blandas väl.
  12. Fyll lite kräm i botten på ett glas,sedan ananaskräm och sist de karamelliserad anansen.
15 november 2007

Laddar fler recept