Slånlav med svampstomp, stenbitsrom och kokt ankägg

1 röst
4

Receptet på slånlav med tillbehör räcker till 4 personer.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Slånlav

  • 20 g torkad slånlav
  • 2 msk schallottenlök, hackad
  • 20 g tallsmör (brynt smör som legat med tallris)
  • salt

Svampstomp

  • 30 g torkad kantarell
  • 75 g smör
  • 3 msk schalottenlök, hackad
  • 200 g potatis, skalad
  • salt

Stenbitsrom

  • 150 g stenbitsrom
  • 3 msk rapsolja

Ankägg

  • 2 ankägg

Gör så här

  1. Slånlav
    Förväll slånlaven i lättsaltat vatten, sila av och fräs upp med tallsmör och schalottenlök , smaka av med salt
  2. Svampstomp
    Förväll kantarellerna i lättsaltat vatten.
  3. Stek dem därefter i smör med schalottenlöken.
  4. Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och tillsätt kantareller, schalottenlök och smör.
  5. Stompa ihop till en puré/kompott smaka av med salt.
  6. Stenbitsrom
    Blanda ihop rom och olja. Ringla ut den på tallriken.
  7. Ankägg
    koka ankäggen i fyra minuter lyft upp och låt vila i 10 min.
  8. Knäck upp och skrapa ur innehållet. Klicka ut den på tallriken.
  9. Servera med lite fin mixat pulver av torkad trattkantarell.
16 december 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...