Tomat och pilgrimsmussla terrin med skaldjurs rouile

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • Tomat och pilgrimsmussla terrin
  • 300 g pilgrimsmussla (grovhackad)
  • 2 dl rostad tomatjuice
  • 8 gelatinblad
  • citronsaft
  • salt
  • peppar
  • potatischips
  • 1 örtblomma
  • -------------
  • Skaldjursrouile
  • 1 äggula
  • 0,5 saffranspaket
  • 1 dl skaldjursolja
  • 0,5 dl matolja
  • 1 msk matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta tomater i 200C varm ugn tills dom är svarta i skalet ca 20min tag ut mixa och sila genom hushålls sil. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Smält gelatinet i 2dl av tomat juicen. Blanda i pilgrimsmusslorna och lägg i terrin form, sätt i kyl när terrinen satt sig skär upp i bitar.
  2. Vispa ihop äggula och saffran. Vispa därefter ner skaldjurs olja och mat olja droppvis som en majonnäs, smaka av med salt och peppar.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept