Tomat och pilgrimsmussla terrin med skaldjurs rouile

15 november 2007
4

Du behöver

  • Tomat och pilgrimsmussla terrin
  • 300 g pilgrimsmussla (grovhackad)
  • 2 dl rostad tomatjuice
  • 8 st gelatinblad
  • citronsaft
  • salt
  • peppar
  • potatischips
  • 1 örtblomma
  • -------------
  • Skaldjursrouile
  • 1 st äggula
  • 0,5 st saffranspaket
  • 1 dl skaldjursolja
  • 0,5 dl matolja
  • 1 msk matlagningsyoghurt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rosta tomater i 200C varm ugn tills dom är svarta i skalet ca 20min tag ut mixa och sila genom hushålls sil. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Smält gelatinet i 2dl av tomat juicen. Blanda i pilgrimsmusslorna och lägg i terrin form, sätt i kyl när terrinen satt sig skär upp i bitar.
  2. Vispa ihop äggula och saffran. Vispa därefter ner skaldjurs olja och mat olja droppvis som en majonnäs, smaka av med salt och peppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept