Matjessill med potatisstomp och brynt smör

15 november 2007
4

Du behöver

  • 2 brk hel matjessill (ca 8 filéer, skurna i bitar)
  • 300 g färskpotatis, skalad och kokt
  • 1 schalottenlök, skalad
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 1 msk matjessillspad
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 x 40 g smör
  • 4 salladslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ned schalottenlök, salladslök och dill.
  2. Tryck sönder den nykokta potatisen med en hård ballongvisp eller potatisstomp. Tillsätt creme fraiche, smör (40 g), schalottenlök, dill, matjessillspad och stompa in det i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Bryn resten av smöret.
  3. Lägg på tallrik med sillen ovanpå, strö över salladslöken och slå på det brynta smöret.
Kommentera receptet

Fler goda recept