Chocolate brownie

Brownie
Foto: Kjell B Persson
Anette Rosvall
Anette Rosvall

Chocolate brownie

Av: Allysa Torey, Anette Rosvall

Från: Magnolia Bakery

16 ingredienser

Chokladbrownie med två olika sorters topping; cream cheese icing eller fudgeglasyr. Recept från boken Magnolia Bakery.

Ingredienser

Brownies

  • 250 g mörk choklad
  • 7 dl vetemjöl, fint
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 350 g smör, rumstempererat
  • 7 dl strösocker
  • 6 ägg (rumstempererade)
  • 1 msk vaniljsocker

Topping alternativ 1

  • 450 g färskost
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 14 dl florsocker

Topping, alternativ 2

  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g mörk choklad
  • 2 dl florsocker

Garnering (valfritt)

  • 2 dl pekannötter (eller vanötter)

Gör så här

Brownies

  1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna.
  2. Smöra och mjöla en ugnsform (35 x 40 cm).
  3. Sätt ugnen på 180 grader och sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan
  4. Vispa smör och socker fluffigt och vitt (cirka tre minuter med elvisp).
  5. Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa.
  6. Häll i den smälta chokladen och se till att den är ordentligt inblandad.
  7. Tillsätt de torra ingredienserna, blanda väl och häll smeten i formen.
  8. Grädda i 25–30 minuter. Passa kakan noga, den ska fortfarande vara fuktig när du tar ut den ur ugnen.

Topping, alternativ 1

  1. Vispa philadelphiaost och smör helt slätt (cirka tre minuter med elvisp).
  2. Tillsätt vaniljsocker och florsocker lite i taget tills allt är helt blandat.

Topping, alternativ 2

  1. Ta fram en liten kastrull och blanda vispgrädde med mörk choklad.
  2. Rör tills all choklad har smält och dra sedan av den från värmen.
  3. Rör ner florsocker tills glasyren är helt slät och utan klumpar.
  4. Låt svalna och och bred den sedan över kakan.