Maddes rosa marängswiss

Maddes rosa marängswiss
Foto: Madeleine Appelgren
Madeleine Appelgren
Madeleine Appelgren

Maddes rosa marängswiss

14 ingredienser

ca 1 h

Jordgubbsglass, polkagrismaränger, vispad grädde, lakrits- hallonsås och färska hallon.

Ingredienser

portioner

Lakrits- och hallonsås

  • 150 g frysta hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1-2 tsk turkisk peppar, krossad

Rosa maränger med polkasmak

  • 2 äggvitor
  • 1,5 tsk citron, saft
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • röd hushållsfärg
  • polkagrisar, krossade

Servering

  • glass, jordgubbssmak
  • turkisk peppar
  • polkagrisar
  • färska hallon
  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

Maränger

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitor och citronsaft till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa riktigt vitt och fluffigt. Tar några minuter.
  3. Vänd ner florsocker och vaniljsocker och sedan den rosa hushållsfärgen.
  4. Spritsa ut små toppar och strössla över de krossade polkagrisarna.
  5. Grädda i 4 minuter, sänk till 100 grader och grädda ytterligare 45 minuter.

Lakrits- och hallonsås

  1. Låt hallon och socker sjuda tills det tjocknar i en kastrull.
  2. Passera genom en sil.
  3. Blanda i turkisk peppar.

Servering

  1. Servera på ett tårtfat.
  2. Vispa grädde.
  3. Varva glass med maränger och vispad grädde.
  4. Ringla över lakrits- hallonsåsen och strö över turkisk peppar, polkagrisar och färska hallon.