Macka med flera sorters kål

0 röster
30 m
4-6

Matig macka med kål tillredd på olika sätt. Allt från picklade kålrot, rostad brysselkål och riven vitkål i en krämig dressing. Perfekt att ta med på picknick och utflykt!

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

Picklad och rostad kål

  • 200 g kålrot
  • 200 g rödkål
  • 100 g brysselkål
  • Salt
  • Peppar

Bönröra

  • 1 förp kokta svarta bönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili, efter behag
  • Salt
  • 3 msk olja

Dressing nr 1

  • 4 msk fisksås
  • 4 msk socker
  • 8 msk vatten
  • citron
  • chili
  • Vitlök
  • 100 g vitkål, riven

Dressing nr 2

  • 1 msk ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • Rostad sesamfrön
  • citron, saft och zest

Servering

  • bröd
  • Margarin
  • Sallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Picklad och rostad kål
    Pickla kålroten och riven rödkål.
  2. Rensa och halvera brysselkålen, lägg dem i olja, salt och peppar. Rosta sedan i ugnen.
  3. Bönröra
    Sila bönorna. Mixa bönorna med vitlök, chili, salt och olja.
  4. Dressing nr 1
    Blanda alla ingredienser till dressing nummer 1 och lägg i riven vitkål.
  5. Dressing nr 2
    Blanda alla ingredienser till dressing nummer 2 och lägg i den rostade brysselkålen.
  6. Servering
    Rosta brödet i panna, ha på margarin, sallad, bönröra, vitkålsröran och den rostade brysselkålen med dressing. Toppa med den picklade kålen.
27 februari 2019

Laddar fler recept...