Macarons med mintfyllning, serveras med citronglass

Macarons med mintfyllning, serveras med citronglass
Foto: TV4

Macarons med mintfyllning, serveras med citronglass

Av: Linda - Gällivare

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

2h

Söta macarons med mintchokladfyllning , serveras med syrlig och svalkande citronglass

Dryck: Baileys

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Italiensk citronglass

  • 2,5 gelatinblad
  • 250 g strösocker
  • 2,5 dl vatten, kallt
  • 2 msk citron, skalet, rivet
  • 2,5 dl citron, färskpressad
  • 2,5 dl standardmjölk

Macarons

  • 1 bakmix Macarons med chokladsmak

Fyllning

  • 100 g mörk choklad
  • 2,5 bitar after eight
  • ca 1 dl vispgrädde
  • 0,5 äggula
  • 1 msk smör
  • after eight, hackad till garnering

Gör så här

Italiensk citronglass

  1. Blötlägg gelatinbladen i 10 min i kallt vatten.
  2. Koka i hop strösocker och vatten. Häll den kokande blandningen över det rivna citronskalet.
  3. Tillsätt gelatinbladet och rör om tills det har smält.
  4. Sila bort citron skalet.
  5. Låt svalna och tillsätt pressad citron. Ställ i kylskåpet och låt kallna.
  6. Tillsätt mjölken och kör sedan blandningen i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. (Utan glassmaskin: ställ blandningen i frysen och rör om ca 1 gång i timmen. Det tar minst 6 timmar för den att stelna).

Macarons

  1. Gör dina macarons enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

Fyllning

  1. Hacka chokladen och after eight och lägg i en skål.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen.Rör tills chokladen smält.
  3. Rör i äggula och smör.
  4. Häll upp chokladkrämen i en spritser. Ställ den i kylen i ca 1- 1 1/2 Tim.
  5. Ta krämen ur kylen 10-15 min innan servering och spritsa dina macarons.
  6. Innan du lägger i hop dina macarons hacka över after eight choklad över krämen. Sätt ihop dina macarons och du är klar.