Ma´n´cheese med hett pankocrunch

Mac´n’cheese med hett pankocrunch
Foto: Eva Hildén

Ma´n´cheese med hett pankocrunch

13 ingredienser

30 min

Familjefavoriten macaroni and cheese eller "mac ’n’ cheese" slår sällan fel! Testa den här versionen som är lite extra het och med ett extra crunchigt täcke!

läs mer
Kikkoman panko

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 5 dl makaroner
  • 25 g smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk (3 %)
  • 0,5 msk worcestersås
  • 2 dl cheddarost, riven (lagrad)
  • 200 g mozzarellaost, riven
  • salt
  • peppar, nymalen

Hett pankocrunch

  • 25 g smör
  • 0,75 dl Kikkoman Panko
  • 0,5 tsk TABASCO® Original pepparsås
  • 0,5 tsk Maldon havssalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka makaronerna ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
  3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och vispa i mjölet. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och sjud på medelvärme någon minut tills såsen har tjocknat något. Tillsätt worcestersåsen, cheddar och hälften av mozzarellan. Rör om tills ostarna har smält.
  4. Hett pankocrunch
    Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt TABASCO® Original pepparsås och havssalt. Rör ner panko.
  5. Vänd ner makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg makaronblandningen i en smord, ugnssäker form. Strö över pankocrunchet och resterande mozzarella. Sätt in i mitten av ugnen tills osten har smält och gratängen har fått fin färg, ca 15 minuter.
  7. Servera gärna med extra TABASCO® Original pepparsås att stänka över och en grönsallad.
  8. Tips! Givetvis kan du använda vilken ost du vill till din mac’n’cheese, men kombinera gärna med mozzarella för dess otroliga smältegenskaper och förmåga att bilda sega osttrådar.
TIPS!
läs mer
Grillade grönsaker brynt ponzusmör

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer