Familjefavoriten macaroni and cheese eller "mac ’n’ cheese" slår sällan fel! Testa den här versionen som är lite extra het och med ett extra crunchigt täcke!
Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.
Läs mer
Ingredienser
5 dl makaroner
25 g smör
1,5 msk vetemjöl
8 dl mjölk (3 %)
0,5 msk worcestersås
2 dl cheddarost, riven (lagrad)
200 g mozzarellaost, riven
salt
peppar, nymalen
Hett pankocrunch
25 g smör
0,75 dl Kikkoman Panko
0,5 tsk TABASCO® Original pepparsås
0,5 tsk Maldon havssalt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka makaronerna ca 2 minuter kortare än enligt anvisning på förpackningen. Häll av.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och vispa i mjölet. Ställ tillbaka på spisen och tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Koka upp och sjud på medelvärme någon minut tills såsen har tjocknat något. Tillsätt worcestersåsen, cheddar och hälften av mozzarellan. Rör om tills ostarna har smält.
Hett pankocrunch
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt TABASCO® Original pepparsås och havssalt. Rör ner panko.
Vänd ner makaronerna i ostsåsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg makaronblandningen i en smord, ugnssäker form. Strö över pankocrunchet och resterande mozzarella. Sätt in i mitten av ugnen tills osten har smält och gratängen har fått fin färg, ca 15 minuter.
Servera gärna med extra TABASCO® Original pepparsås att stänka över och en grönsallad.
Tips! Givetvis kan du använda vilken ost du vill till din mac’n’cheese, men kombinera gärna med mozzarella för dess otroliga smältegenskaper och förmåga att bilda sega osttrådar.