Änglamat med blodstänk

Änglamat med blodstänk
Foto: TV4

Änglamat med blodstänk

Av: Ma Oftedal

Från: Klockan nio hos stjärnorna

5 ingredienser

3h

Fryst toddy med blodgrapejuice och färska bär. /Ma Oftedal

Ma bjöd även på
Moder jords välsignelse
Prästens torsk

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl grädde
  • 1 dl grapefruktjuice
  • färska bär

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Vispa grädden för sig och blanda försiktigt ihop med äggblandningen.
  3. Häll upp cirka 2/3 i glasskålar eller glas och ställ i frysen i minst 3 timmar.
  4. Häll juicen över toddyn och servera med färska bär.

Vintips
Art nr 77 094 Sparkling Santa Ana