Lyxpyttipanna

Lyxpyttipanna
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lyxpyttipanna

7 ingredienser

Får man kalla denna klassiker för en "lyxpyttipanna"? Originalet, Biff Rydberg, serverades utan ägg, men en rå äggula i en kopp vid sidan av passar utmärkt att servera till. Det här är en utmärkt middag, men passar även som supé eller vickningsrätt.

Ingredienser

portioner
  • 600 g oxfilé
  • 8 potatisar (stora)
  • 2 gula lökar (stora)
  • 50 g smör
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja

Gör så här

  1. Skiva, strimla och tärna oxfilén i jämna bitar. Skala och tärna potatisen. Skölj den i vatten så all stärkelse försvinner. Skala och hacka löken fint.
  2. Stek löken på svag värme i lite matfett tills den är mjuk och guldgul. Krydda med salt. Stek potatisen för sig, eventuellt i flera omgångar, tills den är brynt och genomstekt. Håll potatis och lök varmt var för sig.
  3. Värm smör i stekpanna. När det slutat skumma, stek köttet tills det är brynt runtom men fortfarande rosa inuti. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg upp kött, potatis och lök på serveringsfatet. Strö över persiljan. Servera med rå äggula.