Lyxomelett med löjrom, räkor och sparris

Fredrik Eriksson ny

Lyxomelett med löjrom, räkor och sparris

13 ingredienser

Krämig omelett med räkfyllning. Toppas med löjrom, smörstekt sparris och rödlök.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 10 g smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl cheddarost (eller annan lagrad, riven)
  • 50 g löjrom (eller annan rom)
  • 1 rödlök
  • 300 g räkor, för skalning
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe sparris, gärna grön
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Skala sparris och löken, skiva löken fint och dela sparrisen på 3.
  2. Fräs sparrisen i smöret på låg temp, ca 5 min så de är krispiga.
  3. Knäck äggen i en skål och rör ner grädden med träslev. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smält smöret i en stekpanna på högvärme. Tillsätt omelettsmeten och dra ner värmen, rör försiktigt och tillsätt osten. Stek i ca 2- 3 min.
  5. Räkorna värms i crème fraichen utan att det kokar, smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll omeletten med räkorna och "stäng" den.
  7. Lägg upp den på ett fat och garnera med sparris, löjrom, dillvippor och rödlöksringar.
  8. Servera omeletten ljummen, gärna med lite gott bondbröd och grönsallad till.