Lyxiga ugnsbakade ägg med topping

Lyxiga ugnsbakade ägg med topping

0

6 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Ägg kan anta många olika skepnader och är ett klasisskt inslag vid våra högtider. Det här receptet passar perfelkt till påsk och midsommar! Denna lyxiga äggrätt bakar du först i ugnen och toppar sedan med godsaker. Senapspulver ger en skön skjuts åt smakerna.

Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa

Lyft smaken med ”Colman´s senapspulver”.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 tsk colman's senapspulver
  • 4 msk vispgrädde
  • 4 ägg
  • 1 rödlök
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 0,5 dl smetana
  • 50 g rom (eller tångkaviar)
  • Maldon havssalt
  • svartpeppar, nymalen
  • smör (till pensling)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sätt in 4 små portionsformar i ugnen ca 5 minuter.
  3. Häll grädden i en liten skål. Sikta ner senapspulvret och vispa tills det är utblandat.
  4. Ta ut formarna. Pensla dem med smör. Knäck ett ägg i vardera form. Fördela senapsgrädden ovanpå. Sätt in i mitten av ugnen 6–7 minuter. Äggen ska fortfarande vara krämig när du tar ut dem, så låt dem inte stå i ugnen för länge.
  5. Skala, dela och finhacka rödlöken.
  6. Ta ut formarna och ställ på assietter. Toppa med rödlök, gräslök, smetana och rom eller tångkaviar. Strö över havssalt och peppar.