Lyxig kycklinglever med grädde och portvin

Lyxig kycklinglever med grädde och portvin
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Lyxig kycklinglever med grädde och portvin

14 ingredienser

En riktigt enkel, snabb och god leverpastej på kycklinglever, portvin och kapris. Servera fint i små portionsformar på julbordet.

Ingredienser

  • 1 gul lök (stor)
  • 1 klyfta vitlök
  • 50 g rotselleri
  • 400 g kycklinglever (helst ekologisk)
  • 2 msk torkad timjan
  • 0,5 dl kapris
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 msk kycklingbuljong, koncentrerad
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl portvin
  • 2 msk honung
  • olivolja
  • 2 msk smör
  • färsk timjan, till garnering

Gör så här

  1. Skala och hacka löken, vitlök och rotsellerin. Fräs hacket i en het panna i olivolja utan att det får färg.
  2. Tillsätt lever, timjan, kapris, svartpeppar, kycklingbuljong, grädde, portvin och honung. Koka ihop till en “gryta” och smaka ev av med salt.
  3. Mixa tillsammans med smör till en slät puré och häll upp i spritspåse, spritsa i knäckformar (eller i en skål) och garnera med timjan. Låt stelna.