I samarbete med Abba

Lyxig fisksoppa på 10 minuter

10 m
4
10 m
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé eller valfri fisk
  • 200 g torskfilé eller valfri fisk
  • 100 g skalade räkor
  • 1 soppbas från Abba, ”hummerfond & vitt vin”
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl dill
  • 1 lök eller fänkål
  • salt och peppar
  • Aioli och rostat bröd aA servera

Gör så här

  1. Fräs löken. Koka upp fisksopp-basen med 2 dl grädde i en kastrull under omrörning
  2. Tärna fisken och lägg i soppan tillsammans med löken.
  3. Rör om och sjud försiktigt tills fisken är färdig, ca 3-4 min beroende på fiskbitarnas storlek. Mot slutet av tiden, lägg i räkorna.
  4. Servera i en djup skål, garnera med dill. Toppa med aioli.
  5. Tips! Byt gärna ut löken mot fänkål och du kan självklart välja vilken fisksort du vill.
Kommentera receptet

Fler goda recept