I samarbete med Abba

Lyxig fisksoppa på 10 minuter

19 röster
10 m
4
10 m
4

Du behöver

  • 200 g laxfilé eller valfri fisk
  • 200 g torskfilé eller valfri fisk
  • 100 g skalade räkor
  • 1 soppbas från Abba, ”hummerfond & vitt vin”
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl dill
  • 1 lök eller fänkål
  • salt och peppar
  • Aioli och rostat bröd aA servera

Gör så här

  1. Fräs löken. Koka upp fisksopp-basen med 2 dl grädde i en kastrull under omrörning
  2. Tärna fisken och lägg i soppan tillsammans med löken.
  3. Rör om och sjud försiktigt tills fisken är färdig, ca 3-4 min beroende på fiskbitarnas storlek. Mot slutet av tiden, lägg i räkorna.
  4. Servera i en djup skål, garnera med dill. Toppa med aioli.
  5. Tips! Byt gärna ut löken mot fänkål och du kan självklart välja vilken fisksort du vill.
25 oktober 2016

Fler goda recept