Luis hummus

POPULÄRT
Luis hummus
Foto: Tomas Södergren

Luis hummus

Av: Katarina Nordgren

Från: Malou efter tio

14 ingredienser

20 m

”Det här har blivit en klassiker. Ingen måltid på Slottsträdgården Ulriksdal utan Luis hummus – och ingen kokbok heller.” /Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.

Ingredienser

portioner sats
  • 4 dl färdigkokta kikärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 tsk ingefära, riven
  • 1 dl persilja, hackad
  • 7-8 korianderkvistar, hackade
  • 1 citron, saften
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 0,33 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj kikärtorna i kallt vatten.
  2. Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare, eller i en skål med höga kanter om du använder mixerstav. Mixa samman allt.
  3. Häll i oljan i omgångar, konsistensen ska bli fluffig och krämig.