Lufttorkat vildsvin med melon, krasse och syrade hasselnötter

2 röster
30 m
4

Läcker förrätt med melon och lufttorkad skinka i tunna skivor som toppas med kryddig krasse och rostade, syrade hasselnötter. Får man inte tag i lufttorkad skinka av vildsvin går det bra med vanlig lufttorkad skinka.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 250 g tunt skivad vildsvinsskinka, lufttorkad
  • melon efter smak och säsong
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 10-12 blomsterkrasseblad
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 0,5 dl sherryvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • nymalen svartpeppar
  • havssalt

Gör så här

  1. Skiva melonen tunt på en mandolin och lägg ut ett tunt lager på plastfolie.
  2. Varva med vildsvinsskinkan och strö över de olika krassesorterna. Krydda med salt och peppar. Vik ihop alltsammans med hjälp av plastfolie. Lägg upp på en tallrik.
  3. Rosta hasselnötterna i en medelvarm torr panna tills de är gyllene. Tillsätt sherryvinäger och låt koka torrt. Häll upp i en bunke och tillsätt rapsoljan. Salta och peppra.
  4. Strö över hasselnötsblandningen och servera.
25 maj 2018

Fler goda recept