Coco Lau-Lau

Coco Lau-Lau
Foto: TV4

Coco Lau-Lau

Av: Louise Karlsson

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

Krämig pannacotta med mango, kokos och Malibu. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Använd gärna ekologisk mango, den har en sötare smak.

Lägg plast över pannacottan när den står i kylskåp, så undviker du att den tar doft eller smak från annat du har i kylskåpet.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • 200 g vit bakchoklad
  • 1 vaniljstång
  • 1 mango
  • 1 dl Malibu
  • kokos, rostad

Gör så här

  1. Häll grädden i en kastrull. Skär ett snitt i vaniljstången och lägg i den i grädden. Koka upp grädden och tillsätt vit choklad som du smällt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Blanda tills där inte finns några klumpar kvar. Låt svalna. Häll sedan upp pannacottan i koppar. Ställ in i kyl i minst 3 timmar.
  2. Skär mango i bitar. Häll på malibu på mangobitarna. Rosta kokosen i en stekpanna. När pannacottan stelnat, häll mango-malibousåsen över. Toppa med rostad kokos.