Louises chokladdessert med ingefärsglass

Louises chokladdessert med ingefärsglass
Foto: TV4

Louises chokladdessert med ingefärsglass

Av: Louise - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

1h

Dessertdröm för chokladälskare med sting i. Serveras med ingefärsglass.

Vintips från Louise
I Castei Recioto, art nr 77207, 195 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 2 tsk ägg
  • 3 dl strösocker
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk vanlijsocker
  • 1 nypa salt
  • 100 g smör
  • 50 g vit bakchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 50 g hjortron

Glass

  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • 0,5 ingefärsrot

Gör så här

Glass

  1. Kärna ur vaniljstången.
  2. Vispa vaniljfröna, socker och äggulor till smeten är ljus.
  3. Vispa grädden separat till en fast smet.
  4. Riv ingefäran till fina strimlor.
  5. Rör ned i grädden.
  6. Vispa äggvitorna och saltet pösigt.
  7. Blanda ihop alla tre röror och för över smeten i en försluten förpackning.
  8. Frys i minst 3 timmar.

Chokladkaka

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser till chokladfondanten i en bunke.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda i ägg samt smör i bunken.
  5. Krossa den mörka och vita chokladen.
  6. Blanda i hälften av chokladen i bunken.
  7. Fördela smeten i ugnssäkra portionsformer och grädda mitt i ugnen i cirka 20-30 minuter.
  8. Servera direkt med hjortron över.