Snörullad pepparkaksfudge

Snörullad pepparkaksfudge
Foto: Louise Johansson
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Snörullad pepparkaksfudge

6 ingredienser

60 min

Tycker du om pepparkaksdeg är detta julgodisrecept något för dig! Louise Johanssons pepparkaksfudge är enkel att göra och smälter i munnen.

Ingredienser

portioner stycken

Pepparkaksfudge

  • 3 dl vispgrädde
  • 3,5 dl strösocker
  • 0,5 dl glykos
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk pepparkakskrydda
  • 1,5 msk florsocker, till rullning

Gör så här

Pepparkaksfudge

  1. Koka grädde, socker, glukos, salt och pepparkakskryddor tills det har en temperatur på 118 grader, det tar ungefär 25 minuter. Gör eventuellt kulprovet för att kontrollera om fudgen är färdig (häll lite smet i ett kallt glas vatten och forma till en mjuk kula).
  2. Dra av kastrullen från plattan och rör fudgesmeten tills den blir fluffig och krämig, det tar ungefär 4 minuter. Häll upp i en form med bakplåtspapper och tryck ut kolan så den blir jämn. Låt svalna helt och ställ kallt i kylskåp.
  3. Stjälp upp skär fudgen i kuber, halvera på diagonalen och rulla i florsocker. Förvara kallt i kylskåp så håller din pepparkaksfudge i minst i 4 veckor.