Lottas aromsmör med torkat viltkött

Lottas aromsmör med torkad viltkött
Foto: TV4
Lotta Öström
Lotta Öström

Lottas aromsmör med torkat viltkött

Av: Lotta Öström

5 ingredienser

Ett gott tillbehör till vårens och sommarens alla grillningar är detta goda aromsmör innehållande finhackade wildchips. Wildchipsen innehåller rökt, torkat kött från hjort, ren och älg.

Gör gärna en stor laddning och förvara i frysen så är det bara att ta fram och skära upp den bit man
behöver när man ska äta.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 kruka färsk timjan, finhackad (2 matskedar)
  • 0,25 king solo vitlök, finriven
  • 3 matskedar wildchips, fint hackade
  • 0,5 krm flingsalt

Gör så här

  1. Skär smöret i bitar och lägg i en skål. Riv i vitlöken. Hacka timjan och wildchipsen fint.
  2. Blanda i en matsked av den hackade timjan och wildchipsen. Blanda ihop med en gaffel och smaka av med lite flingsalt.
  3. Forma till en jämn och fin rulle med hjälp av plastfolie. Tag ut rullen ur folien och rulla den i de kvarvarande chipsen och timjanen. Lägg i kylen för att kallna.
  4. Skär i skivor och lägg på den varma grillade köttbiten.